2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

Savaitgalio blynai



Jau kad gavau dovanų Beatos knygą, tai ir reikia ją išnaudoti. Šių blynelių receptas savaitgalio pusryčiams iš šios knygos. Skanūs, paprasti, mikšti, stori. Valgėme skaniai. Vakare, sėdėdama ir rašydama šį įrašą aš juos labai skaniai pabaigiau.

Taigi, mums reikės (~2 porcijoms):
2 didelių kiaušinių
2 VŠ cukraus
35 g tirpinto sviesto
125 g miltų
0,75 AŠ kepimo miltelių
125 ml lieso natūralaus jogurto ar kefyro
0,5 AŠ cinamono
žiupsnelio druskos

Galimi priedai:
1-2 pjaustyti bananai
karštu vandeniu nuplikytos razinos

Paruošimas:
  1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. Trynius su cukrumi išplakame iki baltumo.
  3. Į išplaktu strynius supilame pravėsusį tirpintą sviestą ir dar paplakame kelias minutes.
  4. Miltus persijojame ir  sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
  5. Į trynių ir sviesto plakinį supilame jogurtą, išmaišome.
  6. Įsijojame miltus, suberiame cinamoną ir viską gerai išmaišome.
  7. Baltymu išplakame iki standžių putų ir po truputį įmaišome į blynų tešlą.
  8. Kepame su nedideliu kiekiu aliejaus įkaitintoje keptuvėje. Aš, kaip ir Beata, įpilu šlakelį aliejaus ir su popierineiu rankšluosčiu ištepu visą keptuvės dugną.

 Skanaus!

Šaltinis: Beatos knyga

4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Ačiū ir už tokiąnuomonę :) Šie blynai paprasti paprastučiai, jei tkėjotės iš jų stebuklo - be reikalo :)

      Panaikinti
  2. Man skaniausi blynai, o kas sako kad be rysio, tai cia jau skonio reikalas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) tikra tiesa - mėgiamas skonis gali būti nenuspėjamas ir tikrai nebūtinai visiems vienodas :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...